
Kenniscentrum
We zijn een kenniscentrum voor stotteren. Bij Stottercentrum Den Haag geven we voorlichting, cursussen en trainingen over stotteren en broddelen in de regio. Ook bieden we coaching aan collega- logopedisten en hebben we stageplekken voor studenten.
Meedoen
Wil jij meedoen om de wereld voor mensen die stotteren makkelijker te maken? Voor iemand die stottert is het belangrijk dat jij als logopedist, leerkracht, arts, jeugdverpleegkundige of pedagogisch medewerker kennis hebt over stotteren. We kijken ernaar uit om met jou samen te werken.
Coaching voor collega’s
Ben je logopedist en heb je vragen over een cliënt met stotteren of broddelen? Je kunt bij Stottercentrum Den Haag, het kenniscentrum over stotteren en broddelen, terecht voor kort overleg, intervisie of intercollegiaal overleg.
We werken samen met onder andere:
- collega-logopedisten
- leerkrachten op basis- en middelbaar onderwijs
- jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen
- pedagogisch medewerkers bij kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en naschoolse opvang
- MBO’s, hogescholen en universiteiten
Kort overleg
Dit is bedoeld voor de overname van een cliënt of aanmelding voor groepsbehandeling. Het duurt maximaal 10 minuten en is kosteloos. Je kunt dit telefonisch of via e-mail doen.
Intervisie
Dit duurt een uur. We bespreken samen met jou je cliënt. Dit kan op één van de locaties van Stottercentrum Den Haag of via videobellen / online. Vooraf deel je een korte introductie van de cliënt en je hulpvraag.
De kosten zijn 85 euro per uur.
Intercollegiaal consult
Hierbij kom je met je cliënt naar Stottercentrum Den Haag. Vooraf geef je schriftelijk je vragen door. Na de intake met de cliënt bespreken we jouw vragen en geven advies. De kosten van de intake worden vergoed door de zorgverzekeraar van de cliënt.
De nabespreking kost 85 euro per uur.
Voorlichting voor artsen en scholen in de regio
De inzichten over stotteren veranderen. Dit kan lastig zijn voor verwijzers. Wij geven op maat gemaakte voorlichting over stotteren op scholen, gezondheidscentra, huisartsenpraktijken en andere instanties. Neem contact met ons op voor meer informatie en kosten.
Scholing over stotteren op maat
We ontwikkelen scholingen voor collega-logopedisten en andere professionals. We kunnen ook cursussen of colleges over stotteren geven aan MBO’s, hogescholen of universiteiten. Neem contact met ons op voor meer informatie en kosten.
Multidisciplinair samenwerken
Soms zijn andere behandelaars nodig, zoals psychologen of speltherapeuten. Dan verwijzen we door naar andere therapeuten die we goed kennen. We werken graag samen met professionals in de regio.
Wil je ook graag met ons samenwerken? Neem dan contact met ons op.
Opleidingsplaats ESS en stagelopen
Vierdejaarslogopedie studenten met interesse in stotteren kunnen bij ons stage lopen. Wij zijn ook een opleidingsplaats voor de European Stuttering Specialization (ESS).
Wetenschappelijk onderzoek naar stotteren
We dragen bij aan wetenschappelijk onderzoek over stotteren. We hebben meegedaan aan het RESTART-DCM onderzoek voor jonge kinderen. Veel wetenschappelijke onderzoeksinitiatieven komen vanuit onze beroepsverenigingen, de NVLF en de NVST, en van academische ziekenhuizen in de buurt. Zo werken we bijvoorbeeld mee aan twee onderzoeksprojecten van het Erasmus MC in Rotterdam; het OSMOS-onderzoek en de ontwikkeling van de nieuwe Signaleringslijst Stotteren (SLS 2.0)
