Over ons

De logopedist-stottertherapeuten van Stottercentrum Den Haag staan geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici. We hebben allemaal een HBO-opleiding Logopedie en daarna een erkende post-HBO opleiding in stotteren gevolgd. We geven stottertherapie volgens de Richtlijn Stotteren. We zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Stottertherapie (NVST) en de Certified European Stuttering Specialists (CESS).

Jouw hulpvraag

We kijken naar jouw hulpvraag en onderzoeken alles over het stotteren. Samen stellen we een behandelplan op. Wij geloven in gelijkwaardigheid. Stotteren mag en hoort erbij. We beloven realistische doelen. Iemand boven de 7 jaar die stottert, blijft dat vaak zijn hele leven doen. Soms meer, soms minder.  Stotteren hoeft je niet te belemmeren om te doen en zeggen wat je wil. Bij ons ervaar je dat je meer kunt doen met stotteren.

Hoe werken wij?

Bij Stottercentrum Den Haag ervaar je dat je invloed kunt hebben op hoe je denkt en hoe je je voelt over je stotteren. En dat je met je eigen omgeving, bijvoorbeeld je familie, je collega’s, klasgenoten of werkgever goed kunt praten over stotteren. Dit maakt het makkelijker om te praten, waar je ook bent en wat je ook doet. Jij kunt zijn wie je wilt zijn.

Ouders

We helpen ouders om hun kind, dat begint te stotteren, te ondersteunen bij het praten. Je leert hoe je het praten voor je kind makkelijker kunt maken. We gaan samen werken aan maximale vloeiendheid voor je kind.

Groepen

Bij Stottercentrum Den Haag werken we graag met groepen. Praten doe je nooit alleen! In een groep ontmoet je andere mensen van jouw leeftijd die ook stotteren. Vaak is dit in het begin erg spannend, maar praten over stotteren in een groep levert veel op. Je kunt je ervaringen, vragen en kennis delen. Je voelt dat je niet de enige bent die stottert en dat stotteren er bij hoort.

Omgeving betrekken

Als je stottert, sta je er bij Stottercentrum Den Haag niet alleen voor. Vaak wordt er niet over stotteren gepraat. Of weten anderen niet zo goed hoe ze het beste kunnen reageren. Hoe meer mensen weten wat stotteren is, hoe beter het is. We betrekken ook je gezin, je partner, je school, je huisarts en je werkomgeving bij de behandeling. Natuurlijk in overleg met jou.

Team

Bapke van Blokland, logopedist-stottertherapeut

In 2021 ben ik afgestudeerd als logopedist aan de Hogeschool Windesheim. Vanaf het eerste college over stotteren wist ik dat ik stottertherapeut wilde worden. Ik vind het geweldig om samen met kinderen en volwassenen die stotteren plezier, ontspanning en zelfvertrouwen terug te vinden in het spreken. In juni 2024 studeerde ik af als stottertherapeut bij de opleiding ‘Certified European Stuttering Specialists’ (CESS).

Daarnaast volg ik regelmatig bijscholing en cursussen om van de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op stottergebied op de hoogte te blijven. Ik werk graag met kinderen, jongeren en volwassenen die stotteren.

Naast mijn werk als logopedist-stottertherapeut ben ik ook yogadocent. In mijn vrije tijd a ik graag hardlopen door de duinen, zwemmen in de zee of mountainbiken in het bos. Verder hou ik van actieve vakanties en ga ik graag snowboarden of snorkelen en duiken met mijn gezin.

Marjon Bremer, logopedist-stottertherapeut

Ruim 30 jaar werk ik als logopedist in de vrijgevestigde praktijk en ik fiets nog altijd met een goed gemoed van en naar mijn werk. In een praktijk voel ik mij thuis. Het is er persoonlijk en kleinschalig en er is veel direct contact met collega’s en cliënten.

Stotteren vond ik al vanaf de opleiding Logopedie in Utrecht het meest interessante vak. Ik was bezig met vragen als: ‘Hoe kan het dat je stottert, waarom is het stotteren bij iedereen zo verschillend en wat kan je eraan doen?’ Als logopedist heb ik met plezier veel spraak- en taalstoornissen en ook stotteren behandeld. In 2014 kwam de mogelijkheid om mij te verdiepen en te specialiseren in stotteren en besloot ik de opleiding tot stottertherapeut bij de NVST (Nederlandse Vereniging voor Stottertherapeuten) te gaan doen.

Ik werk graag met kinderen en jongvolwassenen bij wie het stotteren samengaat met een ontwikkelingsstoornis, met autisme, met het syndroom van Down of met AD(H)D. Daarbij ga ik uit van iemands mogelijkheden, kansen en uitdagingen. Daarnaast prijs ik me gelukkig met zulke fijne collega’s, die alle vier het stotteren een warm hart toedragen. Ons team heeft met elkaar veel kennis en ervaring op het gebied van stotteren en ieder heeft zijn eigen inbreng, wat voor mij heel inspirerend is!

Van jongs af aan speel ik dwarsfluit in verschillende ensembles en orkesten. Verder ga ik graag (buiten)sporten in mijn vrije tijd en vind ik ontspanning in het samenzijn met vrienden en familie.

Anneke Busser, logopedist-stottertherapeut

Al bijna 35 jaar werk ik als logopedist en heb ik me in diverse aspecten van het vak verdiept, onder andere in neurologie en stem. Ik heb altijd een eigen praktijk gehad, eerst in Amsterdam en sinds 2008 in Den Haag.

In 2009 heb ik met veel plezier en verdieping de specialisatie in stotteren afgerond. Ik werk graag met ouders en hun jonge kinderen, samen luisteren naar het praten van het kind en samen zoeken wat we kunnen doen. In de behandeling van oudere kinderen, jongeren en volwassenen gebruik ik verschillende vormen van cognitieve gedragstherapie zoals ACT en Narratieve Therapie. Ook werk ik graag vanuit de stem om te voelen hoe het praten makkelijker kan worden.

Ter aanvulling heb ik twee jaar psychologie gestudeerd. Ik ben mede-auteur van de Herziene Richtlijn Stotteren en trainer bij de Damsté-groep. Op dit moment verdiep ik mij in mindfulness en onderzoek ik hoe ik dat kan toepassen binnen ons Stottercentrum.

Met mijn gezin heb ik twee keer voor een langere periode in het buitenland gewoond, dit heeft mij een brede kijk gegeven op de maatschappij en ervaringen met verschillende culturen. Ik ben graag in het bos en op het strand, ik hou van een fijn boek en muziek speelt een belangrijke rol in mijn leven.

Marleen Koeckhoven, logopedist-stottertherapeut

Sinds mijn afstuderen in 2006 werk ik in onze praktijk. Na de studie Logopedie heb ik de master Spraak- en Taalwetenschappen in Utrecht gevolgd. Daarna heb ik vele bijscholingen gevolgd op het gebied van spraak, taal en stotteren met als kers op de taart in 2021/2022 de opleiding ‘Certified European Stuttering Specialists’ (CESS).

Na bijna twintig jaar werken als logopedist, kan ik me nog steeds niet voorstellen dat ik ooit iets anders zou willen gaan doen. Het individueel of in groepsverband begeleiden van kinderen en volwassenen met als doel de communicatie met hun omgeving te verbeteren vind ik ontzettend leuk. Het geeft heel veel voldoening wanneer (ouders van) cliënten vertellen dat de communicatie en het zelfvertrouwen hierin verbeterd is door de logopedie-stottertherapie.

In mijn vrije tijd zit ik het liefst op mijn fiets, ren ik op het sportveld (zelf sportend of als trainer), rommel ik in mijn tuin of speel ik een gezelschapsspelletje met familie of vrienden.

Brenda Zwinkels, logopedist-stottertherapeut

In januari 2000 opende ik de deuren van onze praktijk, waar ieder met een logopedische vraag terecht kon. In de loop van de tijd richtte ik me steeds meer op stotteren. Ik heb een periode in Canada bij het ISTAR-Instituut stage gelopen om meer te leren over intensieve behandeling van stotteren en heb de opleiding tot logopedist-stottertherapeut in 2006 afgerond.

Ik geniet van de samenwerking die is ontstaan met de collega’s in de praktijk en het specialisme in stotteren wat met elkaar wordt uitgedragen. Ik onderzoek vanuit een open houding met kinderen, jongeren, volwassenen en ouders wat er allemaal rondom de vraag van stotteren meespeelt. Ik kijk systemisch en maak hierbij gebruik van opstellingen. Ik begeleid één op één en organiseer groepstherapie op de praktijk en online. Deze bijeenkomsten geven zowel ouders als kinderen of volwassenen de mogelijkheid om met en van elkaar te leren.

De expertise die ik heb in systemisch-dialogisch werk, zet ik niet alleen in bij het werken met de mensen op de praktijk. Ik geef ook nascholing aan collega’s en andere zorgprofessionals om deze kijk op behandelen in hun werk te integreren.

In mijn vrije tijd geniet ik van de natuur en van het op pad gaan met het gezin. Ik dans graag en kan helemaal opgaan in een film met een mooi verhaal.